Unelmia Ihmisen mittaisessa Vuosaaressa

Sunnuntai 23.4.2017 klo 16:51 - Kirsti Pesari

Eilen postilaatikosta kolahti mainoslehtinen, jonka ilahtuneena korjasin talteen.   Mainos koski Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtumaa, joka järjestetään perjantaina 12.5. klo 14 – 18 Mosaiikkitorilla ja Vuotalossa.  Ohjelmassa on muumuassa yhdessäoloa, paikallisten toimijoiden järjestämiä työpajoja, ruokaa, yhteislaulua, tarinointia ja saunomista. Koko tapahtuman tuottaa meille Vuotalo ja sen avuliaat kulttuurintuottajat ja toimijat.

Me Itä-Helsingin taideseurana olemme mukana Kiva piha –piirustustapahtumalla, taulukirppiksellä ja tauluarpajaisilla klo 14 – 18.

Idean takana on se, että Vuosaari kehittyy jatkuvasti ja erityisesti   sen keskustan  suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Ympäristön muuttuminen tuo mukanaan uhkia mutta myös mahdollisuuksia. Kaupungin suunnittelusta vastaavat ovat jalkautuneet kuuntelemaan alueen asukkaiden omia unelmia, toiveita ja ajatuksia hyvästä asuinympäristöstä.  Ihmisiä kannustetaan omaan aktiivisuuteen ja leppoisaan  yhdessaoloon. Ympäristöstä halutaan semmoinen, että torilla vieraileva hevonenkin viihtyisi.

Meillä taideseurassa on perinteitä kaupunginosayhdistysten ja kulttuuritoimen kanssa toimimisesta.   Vuosien varrella mukavaa on ollut ja iloisia ilmeitä näkynyt. Ihan itsekseen ei tapahtumaan osallistuminen kuitenkaan suju.  Siksipä kyselen,voitko ajatella tuovasi töitäsi myyntiin ja itsekin tulevasi myymään kirpparille? Ehtisitkö piirrättämään unelmapiha-aiheisia kuvia? Ehkäpä ehdit paikalle osallistujaksi nyt ensi kertaa järjestettävään tapahtumaan. Yhdessä on kiva toimia, tule vaikka kokeilemaan!  Voit fiilistellä  ja käväistä paikalla vaikka ystävän kera ja osallistua unelmointiin.  Meidät löytää Vuotalon aulasta.  Näin sääkään ei ole esteenä.

Aamuisten lumisateen jälkeen tuntuu kaukaiselta ajatella kesäkuuta. Kesäkuussa  maalaamme ja pidämme näyttelyä Seurasaaren suunnalla. Kyllä vielä vihertääkin. Kysele tapahtumista ja  lisää   löytyy sivuiltamme ja Sasekan seinältä.

Mukavia yhdessäolon hetkiä odotellen

Kirsti

Avainsanat: tapahtumat, tauluarpajaiset, taulukirppis, unelmat, osallistuminen, Vuotalo