Blogi: Tätä mietin juuri nyt

Syksyn uudet tuulet

Sunnuntai 27.8.2017 klo 17:46 - Kirsti Pesari

Oletko selannut kalenteriasi syksyn kurssit mielessä? Et ole ainoa, uskoisin. Olen ollut tohkeissani, kun taideseuran syksy näyttää hyviä merkkejä. Meillä on tarjolla vanhoja tuttuja kursseja öljymaalauksesta akvarelliin ja elävän mallin piirtämisestä työpajoihin.  Olemme saaneet  uusia opettajia vanhojen rinnalle täydentämään  joukkoamme, tuomaan osaamistaan ja innostamaan meitä.  Olemme myös tehneet uusia kurssijärjestelyjä.

     Tervetuloa kurssilaiset, kyllä nyt kelpaa! Kannattaa tutkia tiedotetta tarkasti ja ottaa almanakka esiin ja merkitä siihen muu sinua kiinnostava ohjelma.

Haluamme tehdä myös osaamista näkyväksi. Näyttelyt ovat siihen erinomainen tilaisuus. Samoin jos tarvitset harrastuneisuudesta todistusta, sellaista voit pyytää.  Pikku hiljaa aktiivisuudesta koostuu sinulle oma kansio, jota voit ylpeänä esittää.

Harrastus, myös kuvataideharrastus, on  oman tekemisen  lisäksi myös yhdessä tapahtuvaa ja yhteisöllistä. Parhaimmillaan yhdistystoiminta on tavoitteellista; se tuo ympäristöönsä tasa-arvoisuutta, ei sulje pois, tekee näkyväksi myös tekijänsä.  Kuva on viesti.  Hyvä kuva on hyvä viesti. Voit vaikuttaa sen avulla.

Mielestäni kurssien parasta antia ovat palautekeskustelut, joissa jaetaan ajatuksia töistä, opitaan toisilta ja ohjaajalta.

Toimiminen yhteisössä vapaaehtoisena rikastuttaa maailmaa ja tuo iloa.  Tule mukaan rohkeasti toimimaan ja jakamaan iloa muillekin Suomen parhaaksi valitussa kaupunginosassa, Vuosaaressa!

Kesä meni nopeasti. Tule vaihtamaan kuulumisia ja ajatuksia perinteiseen Alkupamaukseen Sasekalle 6.9. klo 18.

Tavataan taas! Kirsti

Avainsanat: taidekurssit, osaaminen, vapaaehtoisuus, tapahtumat

Kuvataiteen päivänä 10.7. tapahtuu!

Perjantai 30.6.2017 klo 22:54 - Kirsti Pesari

Kuvataiteen päivää vietetään  10.7.  Se on myös valtakunnallinen kertaluonteinen liputuspäivä.  Maalaustapahtuma on myös Suomi 100-tapahtuma, ja sen suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

Vuoden tunnus Yhdessä – Tillsammans sopii erinomaisesti tulevaan maalaustapahtumaan.

 Suuri maalaustapahtuma järjestetään eri puolilla Suomea ja kaikki voivat osallistua siihen. Katso Helsingin ja muun Suomen maalaustapahtumapaikat nettisivuilta

www.maalaustapahtuma.fi Sivuilta löytyy myös ilmoittautumisohjeet ja infoa tapahtumista, joita löytyy eri puolilla Helsinkiä. Nyt kaikki tykkäämään ja peukuttamaan maalaustapahtumaa! Tapahtumalla on oma facebook-sivusto. Se löytyy parhaiten   @maalaustapahtuma -haulla facebookista.

Päätapahtuma on  Galleria Pirkoliisa Topelius, Hietalahdenranta 17. Helsinki. Paikassa on myös pop up -näyttely päivän aikana tehdyistä töistä. Voit halutessasi tuoda valmiin työsi galleriaan. Hietaniemen torilla kirppiksellä  on mahdollisuus myydä  ja ostaa taidetarvikkeita. Sitä varten on varattu pöytiä.

Päivän aikana voit maalata tai piirtää paperipohjaisen työn, jonka voi lähettää myös nettigalleriaan. Kuvataiteen päivää   vietetään Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen toimesta jo 5. kertaa. Mukana on myös Helsingin kulttuurikeskus, gallerioita, taideseuroja ja yhdistyksiä, palvelutaloja ja erilaisia yksittäisiä ryhmiä. Myös Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto on tukemassa tapahtumaa.

 

Toivon, että seuramme jäsenet osallistuvat aktiivisesti päivän viettoon!

  Kesäterveisin Kirsti

 

Avainsanat: Kuvataiteen päivä, Suuri maalaustapahtuma, Suomi 100, liputus

Koppia otettiin

Lauantai 13.5.2017 klo 23:30 - Kirsti Pesari

Vaikka maalauskurssit ovat keväältä loppuneet, on seuramme toiminut aktiivisesti. Urakalla puunattiin työtila puhtaaksi. Paikalle saapui ahkera joukko, ja työnjako sujui  itsestään. Samaan aikaan osa laittoi  Ihmisen mittainen Vuosaari –tapahtumaan arpajaisvoittoja, piirustuspajamateriaalia ja myytävää tavaraa kokoon.

Ensimmäisen kerran Mosaiikkitorilla ja Vuotalossa 12.5. järjestetyssä Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtumassa meillä oli uudet huomioliivimme, ja näytimme mielestämme upeilta.  Myyntipaikkamme oli Vuotalon aulassa, ja suurin osa tapahtumista oli ulkona. Se verotti osaltaan väkeä, kun kaikki eivät huomanneet tulla sisätiloihin. Mutta pelasimme varman päälle. Edellisenä päivänä oli satanut rakeita ja kuitenkin oli tuulista. Verrattuna Idän kyläjuhliin, jotka ovat lauantaina,  perjantaipäivä ei ole paras lapsiperheiden kannalta.

Tärkeimmäksi anniksi jäi mielestämme se, että olimme näkyvillä. Yksi ja toinen sai infoa. Ja  kun käteen tuli mieluisa arpajaisvoitto, ilmeet olivat iloiset niin arpojen ostajilla kuin myyjillä.

Kaiken kaikkiaan kannatti olla mukana. Lähtiessäni Vuotalosta vastaan tuli Stoan ja Vuotalon johtaja Riitta Aarnionkoski. Hän vinkkasi, että tavataan 20.5. sitten Idän kyläjuhlissa. Kaipa ilmeeni oli aika hämmentynyt, kun häntä rupesi naurattamaan. Olimmehan kertoneet, että yksi tapahtuma riittäisi tänä keväänä. Mutta kun ollaan aktiivisia, se huomataan ja toivotaan lisää… Erosimme  iloisina toisillemme hyvää kesää toivotellen.

Avainsanat: tapahtumat, tautauluarpajaiset, taulukirppis, osallistuminen, Vuotalo

Unelmia Ihmisen mittaisessa Vuosaaressa

Sunnuntai 23.4.2017 klo 16:51 - Kirsti Pesari

Eilen postilaatikosta kolahti mainoslehtinen, jonka ilahtuneena korjasin talteen.   Mainos koski Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtumaa, joka järjestetään perjantaina 12.5. klo 14 – 18 Mosaiikkitorilla ja Vuotalossa.  Ohjelmassa on muumuassa yhdessäoloa, paikallisten toimijoiden järjestämiä työpajoja, ruokaa, yhteislaulua, tarinointia ja saunomista. Koko tapahtuman tuottaa meille Vuotalo ja sen avuliaat kulttuurintuottajat ja toimijat.

Me Itä-Helsingin taideseurana olemme mukana Kiva piha –piirustustapahtumalla, taulukirppiksellä ja tauluarpajaisilla klo 14 – 18.

Idean takana on se, että Vuosaari kehittyy jatkuvasti ja erityisesti   sen keskustan  suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Ympäristön muuttuminen tuo mukanaan uhkia mutta myös mahdollisuuksia. Kaupungin suunnittelusta vastaavat ovat jalkautuneet kuuntelemaan alueen asukkaiden omia unelmia, toiveita ja ajatuksia hyvästä asuinympäristöstä.  Ihmisiä kannustetaan omaan aktiivisuuteen ja leppoisaan  yhdessaoloon. Ympäristöstä halutaan semmoinen, että torilla vieraileva hevonenkin viihtyisi.

Meillä taideseurassa on perinteitä kaupunginosayhdistysten ja kulttuuritoimen kanssa toimimisesta.   Vuosien varrella mukavaa on ollut ja iloisia ilmeitä näkynyt. Ihan itsekseen ei tapahtumaan osallistuminen kuitenkaan suju.  Siksipä kyselen,voitko ajatella tuovasi töitäsi myyntiin ja itsekin tulevasi myymään kirpparille? Ehtisitkö piirrättämään unelmapiha-aiheisia kuvia? Ehkäpä ehdit paikalle osallistujaksi nyt ensi kertaa järjestettävään tapahtumaan. Yhdessä on kiva toimia, tule vaikka kokeilemaan!  Voit fiilistellä  ja käväistä paikalla vaikka ystävän kera ja osallistua unelmointiin.  Meidät löytää Vuotalon aulasta.  Näin sääkään ei ole esteenä.

Aamuisten lumisateen jälkeen tuntuu kaukaiselta ajatella kesäkuuta. Kesäkuussa  maalaamme ja pidämme näyttelyä Seurasaaren suunnalla. Kyllä vielä vihertääkin. Kysele tapahtumista ja  lisää   löytyy sivuiltamme ja Sasekan seinältä. 

Mukavia yhdessäolon hetkiä odotellen

Kirsti

Avainsanat: tapahtumat, tauluarpajaiset, taulukirppis, unelmat, osallistuminen, Vuotalo

Kurkistus kesään: ajankohtaista nyt

Keskiviikko 29.3.2017 - Kirsti Pesari

Kesäajan myötä silmä etsii päivittäin uusia havaintoja kevään etenemisestä  ja valon vaikutuksesta. Luonnossa maalaaminen ja piirtäminen rentouttavat ja virkistävät. Siispä sivellin tai kynä käteen ja liikkeelle!

Millaisesta taideharrastamisesta sinä unelmoit? Seurana koetamme unelmoida kanssasi ja auttaa sinua toteuttamaan tavoitteitasi. Kuinka hyvin kurssien ja tapahtumien järjestämisessä olemme onnistuneet, sen päättävät  jäsenemme. Toiminta  kiinnostaa kyllä runsaasti. Siitä kertoo huikeat yli 100 000 kävijää kymmenessä vuodessa kotisivuillamme!   Kävijäpiikki asettuu vuoden loppuun, jolloin etsitään kursseista uutta tietoa. Toivomme, että  sivuilla  vierailija on löytänyt etsimänsä tiedot helposti ja innostunut löytämästään. Jos ei näin onnekkaasti ole käynyt, toivomme saavamme palautetta, jotta voimme edelleen kehittyä toiminnassamme. Kaikenlaiset ideat vievät eteenpäin.

Nyt ajankohtaista on ilmoittautuminen kesän kursseille Kalajoelle ja Vuosaareen Sasekalle.   Juuri nyt voit myös ilmoittautua mukaan Tomtebon taidekahvilan näyttelyyn Suomalainen mielenmaisema, joka pidetään 6.6. – 6.7. Seurasaaren kupeessa. Unelmoimme myös  paripäiväisestä lyhytkurssista Seurasaaressa kesäkuussa. Kiinnostaisiko sellainen vai jääkö unelmaksi?  

Alueellinen kulttuurityö kaupungin kanssa tulee itähelsinkiläisiä lähelle. Oman alueen kehittäminen on mahdollista myös taiteen keinoin. Ideoita kuunnellaan ja  kulttuurikeskukset auttavat niiden toteuttamisessa. Silloin tällöin minulta on kyselty mahdollisuudesta myydä omia töitään. Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtuma järjestetään pe 12.5. klo 14-18 Mosaiikkitorilla ja Vuotalon aulassa. Siellä on myös toiminta- ja myyntipisteemme. Tule osallistumaan taidekirppikseemme ja piirustustapahtumaan. Tarkoitus on antaa kaikille mukavia kokemuksia, kerätä kehittämisehdotuksia  ja lisätä alueellista osallistumista.

Montun siivospäivänä 10.5. on erinomainen mahdollisuus siivota Montun lisäksi myös töitään Taidekirppikselle.

Tuuletetaan seuramme puolesta!

toivoo Kirsti

Avainsanat: tapahtuma, kesäkurssi, näyttely, Kalajoki, Vuosaari, Tomtebo, taidekirppis