Kuvataiteen päivänä 10.7. tapahtuu!

Perjantai 30.6.2017 klo 22:54 - Kirsti Pesari

Kuvataiteen päivää vietetään  10.7.  Se on myös valtakunnallinen kertaluonteinen liputuspäivä.  Maalaustapahtuma on myös Suomi 100-tapahtuma, ja sen suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

Vuoden tunnus Yhdessä – Tillsammans sopii erinomaisesti tulevaan maalaustapahtumaan.

Suuri maalaustapahtuma järjestetään eri puolilla Suomea ja kaikki voivat osallistua siihen. Katso Helsingin ja muun Suomen maalaustapahtumapaikat nettisivuilta

www.maalaustapahtuma.fi Sivuilta löytyy myös ilmoittautumisohjeet ja infoa tapahtumista, joita löytyy eri puolilla Helsinkiä. Nyt kaikki tykkäämään ja peukuttamaan maalaustapahtumaa! Tapahtumalla on oma facebook-sivusto. Se löytyy parhaiten   @maalaustapahtuma -haulla facebookista.

Päätapahtuma on  Galleria Pirkoliisa Topelius, Hietalahdenranta 17. Helsinki. Paikassa on myös pop up -näyttely päivän aikana tehdyistä töistä. Voit halutessasi tuoda valmiin työsi galleriaan. Hietaniemen torilla kirppiksellä  on mahdollisuus myydä  ja ostaa taidetarvikkeita. Sitä varten on varattu pöytiä.

Päivän aikana voit maalata tai piirtää paperipohjaisen työn, jonka voi lähettää myös nettigalleriaan. Kuvataiteen päivää   vietetään Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen toimesta jo 5. kertaa. Mukana on myös Helsingin kulttuurikeskus, gallerioita, taideseuroja ja yhdistyksiä, palvelutaloja ja erilaisia yksittäisiä ryhmiä. Myös Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto on tukemassa tapahtumaa.

Toivon, että seuramme jäsenet osallistuvat aktiivisesti päivän viettoon!

Kesäterveisin Kirsti

Avainsanat: Kuvataiteen päivä, Suuri maalaustapahtuma, Suomi 100, liputus

Suomalainen mielenmaisema nyt

Tiistai 6.6.2017 klo 10:42 - Kirsti Pesari

Mitä elementtejä sisältyy mielimaisemaasi - vesi, virta, metsä tai puutarha, näköalan avautuminen korkealta kalliolta?   Salaperäisyys?  Kaikki nämä ovat elementtejä, jotka esiintyvät yleismaailmallisissa paratiisikuvitelmissa. Ne ovat yleispäteviä mutta sisältävät myös paikallisia piirteitä.  Suomalaisessa mielenmaisemassa on  myös  paratiisin varjoja: kaipuuta päästä satumaahan linnun lailla, melankoliaa, kansanrunojen haikeutta.  Luonto on kuitenkin suomalaiselle se pyhä paikka, jota ei tarvitse eikä voi selittää puhki, rentouden ja voiman lähde.  Nyt kun mennään kohti juhannuksen kesäyön himertäviä hetkiä, toivon, että itse kukin tulee ruokituksi kylläiseksi oman maiseman antamalla levolla, jotta jaksaa, kun lakikohdastaan syksyyn.  Ahkeruudesta syntyy taito ja joutilaista hetkistä kasvaa luovuus.

Eilen  5.6.2017 oli avajaiset näyttelyllemme Suomalainen mielenmaisema- Finnish Mindscape.

Näyttelyllä ja sen nimellä haluamme kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea ja sen historiaa. Teema on tarpeeksi  väljä, jotta se vie abstraktiin suuntaan luonnonhavainnosta. Näyttelyn nimi herätti tunteita ja mielikuvia, ja yllättävän harmonisen väriskaalan näyttelyyn.

Vanhassa huvilassa on  intiimi tunnelma.  Salonkinäyttelyn katseleminen onnistuu vaikka kahvikupposen kanssa. Näyttelyn yleisilme on runsas. Töiden keskinäinen vuoropuhelu toimii hyvin galleristi Satu Walleniuksen ripustuksen ansiosta. Avajaisissa oli erittäin runsaasti yleisöä sadepäivästä huolimatta. Havaitsimme jälleen kerran, kuinka näyttelytarvetta on erilaisille näyttelyille.  Taideyleisö voi löytää helmiä edulisesti. Haluamme kannustaa seuralaisia myös omien näyttelyiden rakentamiseen.  Seuraava näyttelymme on vuosinäyttely, josta infoa löytyy seuran ja Vuotalon sivuilta.

”On saari ja on puu –”

SUOMALAINEN MIELENMAISEMA - FINNISH MINDSCAPE