Kuvataiteen päivänä 10.7. tapahtuu!

Perjantai 30.6.2017 klo 22:54 - Kirsti Pesari

Kuvataiteen päivää vietetään  10.7.  Se on myös valtakunnallinen kertaluonteinen liputuspäivä.  Maalaustapahtuma on myös Suomi 100-tapahtuma, ja sen suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

Vuoden tunnus Yhdessä – Tillsammans sopii erinomaisesti tulevaan maalaustapahtumaan.

Suuri maalaustapahtuma järjestetään eri puolilla Suomea ja kaikki voivat osallistua siihen. Katso Helsingin ja muun Suomen maalaustapahtumapaikat nettisivuilta

www.maalaustapahtuma.fi Sivuilta löytyy myös ilmoittautumisohjeet ja infoa tapahtumista, joita löytyy eri puolilla Helsinkiä. Nyt kaikki tykkäämään ja peukuttamaan maalaustapahtumaa! Tapahtumalla on oma facebook-sivusto. Se löytyy parhaiten   @maalaustapahtuma -haulla facebookista.

Päätapahtuma on  Galleria Pirkoliisa Topelius, Hietalahdenranta 17. Helsinki. Paikassa on myös pop up -näyttely päivän aikana tehdyistä töistä. Voit halutessasi tuoda valmiin työsi galleriaan. Hietaniemen torilla kirppiksellä  on mahdollisuus myydä  ja ostaa taidetarvikkeita. Sitä varten on varattu pöytiä.

Päivän aikana voit maalata tai piirtää paperipohjaisen työn, jonka voi lähettää myös nettigalleriaan. Kuvataiteen päivää   vietetään Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen toimesta jo 5. kertaa. Mukana on myös Helsingin kulttuurikeskus, gallerioita, taideseuroja ja yhdistyksiä, palvelutaloja ja erilaisia yksittäisiä ryhmiä. Myös Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto on tukemassa tapahtumaa.

Toivon, että seuramme jäsenet osallistuvat aktiivisesti päivän viettoon!

Kesäterveisin Kirsti

Avainsanat: Kuvataiteen päivä, Suuri maalaustapahtuma, Suomi 100, liputus