Syksyn 2017 lyhytkurssitPVC-grafiikan lyhytkurssi 14.–15.10.2017

Kurssi kokoontuu lauantaina klo 14-19 ja sunnuntaina klo 12-17.


PVC-grafiikka on monipuolinen menetelmä, jonka painojäljessä yhdistyvät syvä- ja kohopainotekniikoiden ominaisuudet. Pehmeää painolaattaa on helppo työstää kaivertamalla puupiirrosmaisesti tai erilaisilla piikeillä piirtäen (esim. kuivaneulapiikki, kuivunut kuulakärkikynä).
Syväpainona vedostetut viivat muistuttavat etsausviivaa. Kohopainona vedostettaessa laatan väripinnat ovat tasaisia kuten linoleikkauksissa.

Jatkokurssilla tutustutaan PVC-laatan erilaisiin vedostustekniikoihin. Painolaatan voi esimerkiksi vedostaa syvä- ja kohopainona samanaikaisesti. Lisäksi PVC-grafiikkaan yhdistellään muita menetelmiä, kuten carborundum, monotypia, struktuurien painaminen (pitsit, harsot, hiekkapaperit). Ota mukaan vanhoja painolaattojasi, joita haluat jatkaa, tai muilla tekniikoilla tehtyjä (koe-)vedoksia joihin haluaisit yhdistää PVC-grafiikkaa.

Sopii aloittelijoille ja grafiikkaa jo harrastaneille.
Opettajana toimii taidegraafikko Emma Peura.

Kurssin hinta on 70 € + mahdollisesti pieni materiaalimaksu.


Kurssimaksu 30.9. mennessä tilille FI08 1388 3000 3018 08, viite 12179.

Temperamaalauksen lyhytkurssi 17.–19.11.2017

Kurssi kokoontuu perjantaina klo 17.30–19.30, lauantaina klo 14–19 ja sunnuntaina klo 12–17.

Munatempera on vanha, omalaatuisen kaunis ja kestävä maalaustekniikka, joka tunnetaan
parhaiten ikonimaalauksista. Se on silti edelleen elävä ja käytössä oleva tekniikka nykytaiteessa. Viikonlopun kurssilla keskitytään temperamaalauksen materiaaliseen puoleen ja maalauksellisiin
mahdollisuuksiin, mutta tekniikan historiaa ja nykyhetkeä sivutaan teosesimerkein.

Kurssilla tutustutaan temperamaalaustekniikkaan. Maalataan pääasiallisesti yksinkertaisella munankeltuaistemperalla, mutta kokeillaan myös öljyn ja hartsin sekoittamista munaemulsioon. Kurssin aluksi tehdään perinteisiä liitupohjia maalauksia varten. Kurssin aikana voi tehdä kaksi maalausta. Maalataan paikalle rakennettua asetelmaa havainnosta ja varioiden. Halutessaan voi maalata myös omaa aihetta. Maalauspohjat ja materiaalit saa kurssipaikalta.

Tarkempi ohjelma:

Pe klo 17.30-19.30
Perjantaina tehdään maalauslevyjen/-alustojen liimaus ja pohjustus sekä paperien pohjustus. Käydään myös läpi liitupohjan valmistus ja käytettävät aineet.

La klo 14-19
Lauantaina käydään läpi munaemulsion (yksinkertainen munankeltuaistempera) valmistus ja munatemperamaalin käytön periaatteet sekä pigmenttien sekoittaminen. Tehdään maalauskokeiluja pohjustetuille papereille, jatketaan pohjustusta, jos tarpeen, ja tehdään ensimmäinen maalaus asetelmasta (tai omasta aiheesta).

Su klo 12-17
Sunnuntaina käydään läpi rasvaisemman munaemulsion (munaöljytempera) valmistus ja käyttö sekä jatketaan edellisen päivän maalauksia. Jos halutaan, voidaan tehdä toinen maalaus varioiden asetelmasta (tai omasta aiheesta).

Kurssi sopii aloittelijoille ja aiemmin harrastaneille.
Opettajana toimii Riikka Wesamaa.

Kurssin hinta on 70 € + materiaalimaksu.

Kurssimaksu 1.11. mennessä tilille FI08 1388 3000 3018 08, viite 12182.

ILMOITTAUTUMINEN lyhytkursseille ja vapaiden kurssipaikkojen tiedustelut sähköpostiltse

Hanna-Mari Kanervo, kurssisihteeri.ihts@gmail.com

tai puhelimitse 040 730 4511, mieluiten tekstiviestillä.