Unelmia Ihmisen mittaisessa Vuosaaressa

Sunnuntai 23.4.2017 klo 16:51 - Kirsti Pesari

Eilen postilaatikosta kolahti mainoslehtinen, jonka ilahtuneena korjasin talteen.   Mainos koski Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtumaa, joka järjestetään perjantaina 12.5. klo 14 – 18 Mosaiikkitorilla ja Vuotalossa.  Ohjelmassa on muumuassa yhdessäoloa, paikallisten toimijoiden järjestämiä työpajoja, ruokaa, yhteislaulua, tarinointia ja saunomista. Koko tapahtuman tuottaa meille Vuotalo ja sen avuliaat kulttuurintuottajat ja toimijat.

Me Itä-Helsingin taideseurana olemme mukana Kiva piha –piirustustapahtumalla, taulukirppiksellä ja tauluarpajaisilla klo 14 – 18.

Idean takana on se, että Vuosaari kehittyy jatkuvasti ja erityisesti   sen keskustan  suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Ympäristön muuttuminen tuo mukanaan uhkia mutta myös mahdollisuuksia. Kaupungin suunnittelusta vastaavat ovat jalkautuneet kuuntelemaan alueen asukkaiden omia unelmia, toiveita ja ajatuksia hyvästä asuinympäristöstä.  Ihmisiä kannustetaan omaan aktiivisuuteen ja leppoisaan  yhdessaoloon. Ympäristöstä halutaan semmoinen, että torilla vieraileva hevonenkin viihtyisi.

Meillä taideseurassa on perinteitä kaupunginosayhdistysten ja kulttuuritoimen kanssa toimimisesta.   Vuosien varrella mukavaa on ollut ja iloisia ilmeitä näkynyt. Ihan itsekseen ei tapahtumaan osallistuminen kuitenkaan suju.  Siksipä kyselen,voitko ajatella tuovasi töitäsi myyntiin ja itsekin tulevasi myymään kirpparille? Ehtisitkö piirrättämään unelmapiha-aiheisia kuvia? Ehkäpä ehdit paikalle osallistujaksi nyt ensi kertaa järjestettävään tapahtumaan. Yhdessä on kiva toimia, tule vaikka kokeilemaan!  Voit fiilistellä  ja käväistä paikalla vaikka ystävän kera ja osallistua unelmointiin.  Meidät löytää Vuotalon aulasta.  Näin sääkään ei ole esteenä.

Aamuisten lumisateen jälkeen tuntuu kaukaiselta ajatella kesäkuuta. Kesäkuussa  maalaamme ja pidämme näyttelyä Seurasaaren suunnalla. Kyllä vielä vihertääkin. Kysele tapahtumista ja  lisää   löytyy sivuiltamme ja Sasekan seinältä.

Mukavia yhdessäolon hetkiä odotellen

Kirsti

Avainsanat: tapahtumat, tauluarpajaiset, taulukirppis, unelmat, osallistuminen, Vuotalo

Kurkistus kesään: ajankohtaista nyt

Keskiviikko 29.3.2017 - Kirsti Pesari

Kesäajan myötä silmä etsii päivittäin uusia havaintoja kevään etenemisestä  ja valon vaikutuksesta. Luonnossa maalaaminen ja piirtäminen rentouttavat ja virkistävät. Siispä sivellin tai kynä käteen ja liikkeelle!

Millaisesta taideharrastamisesta sinä unelmoit? Seurana koetamme unelmoida kanssasi ja auttaa sinua toteuttamaan tavoitteitasi. Kuinka hyvin kurssien ja tapahtumien järjestämisessä olemme onnistuneet, sen päättävät  jäsenemme. Toiminta  kiinnostaa kyllä runsaasti. Siitä kertoo huikeat yli 100 000 kävijää kymmenessä vuodessa kotisivuillamme!   Kävijäpiikki asettuu vuoden loppuun, jolloin etsitään kursseista uutta tietoa. Toivomme, että  sivuilla  vierailija on löytänyt etsimänsä tiedot helposti ja innostunut löytämästään. Jos ei näin onnekkaasti ole käynyt, toivomme saavamme palautetta, jotta voimme edelleen kehittyä toiminnassamme. Kaikenlaiset ideat vievät eteenpäin.

Nyt ajankohtaista on ilmoittautuminen kesän kursseille Kalajoelle ja Vuosaareen Sasekalle.   Juuri nyt voit myös ilmoittautua mukaan Tomtebon taidekahvilan näyttelyyn Suomalainen mielenmaisema, joka pidetään 6.6. – 6.7. Seurasaaren kupeessa. Unelmoimme myös  paripäiväisestä lyhytkurssista Seurasaaressa kesäkuussa. Kiinnostaisiko sellainen vai jääkö unelmaksi?

Alueellinen kulttuurityö kaupungin kanssa tulee itähelsinkiläisiä lähelle. Oman alueen kehittäminen on mahdollista myös taiteen keinoin. Ideoita kuunnellaan ja  kulttuurikeskukset auttavat niiden toteuttamisessa. Silloin tällöin minulta on kyselty mahdollisuudesta myydä omia töitään. Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtuma järjestetään pe 12.5. klo 14-18 Mosaiikkitorilla ja Vuotalon aulassa. Siellä on myös toiminta- ja myyntipisteemme. Tule osallistumaan taidekirppikseemme ja piirustustapahtumaan. Tarkoitus on antaa kaikille mukavia kokemuksia, kerätä kehittämisehdotuksia  ja lisätä alueellista osallistumista.

Montun siivospäivänä 10.5. on erinomainen mahdollisuus siivota Montun lisäksi myös töitään Taidekirppikselle.

Tuuletetaan seuramme puolesta!

toivoo Kirsti

Avainsanat: tapahtuma, kesäkurssi, näyttely, Kalajoki, Vuosaari, Tomtebo, taidekirppis