Kesäkurssit 2017

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuvataideleiri Kalajoella 10.-14.7.2017

Itä-Helsingin taideseura osallistuu kuvataideleirille, joka pidetään Kalajoen Kristillisellä Opistolla ja sen kauniissa lähiympäristössä. Ohjaajina leirillä toimivat taidemaalari Pertti Summa ja kuvataiteilija Elina Tammiranta-Summa.

Kalajoen kristillinen opisto
on vuonna 1942 perustettu nykyaikainen oppilaitos ja kurssikeskus, jossa annetaan monipuolista opetusta sekä järjestetään lyhytkursseja eri aloilta. Koulutusaika vaihtelee kolme lukuvuotta kestävistä linjoista muutaman päivän mittaisiin kursseihin. Opistossa yhdistyvät kehittyvän oppilaitoksen laadukas ja monipuolinen tarjonta sekä kauniin luonnon ja lähialueen palvelujen ja matkailukohteiden runsaat mahdollisuudet. Katso kuvat (alla).

Tutustu kohteeseen osoitteessa: www.kkro.fi

Kurssin sisältö
Kuvataideleiri sopii sekä aloitteleville että pitemmälle ehtineille. Opettajat lähtevät liikkeelle kunkin opiskelijan omasta tasosta kehittäen häntä. Osallistujat voivat käyttää haluamaansa tekniikkaa, myös piirtäen työskentelyä. Materiaaleista ja tarvikkeista huolehtii kukin itse. Leirin ohjelmassa on luentoja, arviointi-tilaisuuksia ja runsaasti käytännön työskentelyä sisällä ja ulkona maisemassa. Merellisiä näkökulmia voi halutessaan löytää mm. hiekkasärkkien tuntumasta. Leirin lopullinen ohjelma tarkentuu kun osallistujien valmiudet ovat tiedossa. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ohjelma. Opetusta on yhteensä 37 tuntia.

Päiväohjelma
Työskentely aloitetaan aamuisin klo 9 ja päätetään noin klo 17, paitsi perjantaina klo 14.00.
Opistolla tarjoillaan aamupala klo 8–9, lounas klo 11–12, päiväkahvi/tee klo 14.30, päivällinen
klo 17–18 sekä iltapala.

Hinnat
• Kurssimaksu on 200 €.
• Ruokailut koko ajalta 125 €. Mahdollisuus valita myös yksittäisiä ruokailuja.
• Majoitus koko ajalta 120 € /2 hh, 200 € /1 hh.
• Leirin täysihoitohinta on 445 €/2 hh ja 525€/1 hh.
Se sisältää majoituksen (neljä yötä), kaikki ruokailut sekä kurssimaksun.
Huom! Yli 10 hengen ryhmälle myönnetään 10% alennus, jolloin täysihoitohinnat ovat
400 € /2hh ja 470 € /1 hh.

Matkustaminen
Lähtijöiden kesken voidaan suunnitella yhteistä matkustamista. Vaihtoehtoja ovat: joko maanantaina klo 6.27 lähtevällä junalla Kokkolaan ja sieltä bussilla Kalajoelle tai omilla autoilla, esim. kimppakyydeillä. Jos lähtö on maanantai-aamuna, perillä ollaan n. klo 12, jolloin opettajan mukaan ensimmäisen päivän ohjelma alkaa joustavasti. Sunnuntai-iltana lähtöä voidaan myös harkita.

suoraan Kalajoen opistolle 31.4. mennessä:
sirpa.bergman@kkro.fi tai 044 463 9226.

Ilmoittautuessa tulee mainita Itä-Helsingin taideseuran jäsenyydestä mahdollista ryhmäalennusta varten. Opisto voi pientä lisämaksua vastaan majoittaa myös jo sunnuntaina saapuvat, jolloin ylimääräinen yöpyminen tulee myös mainita ilmoittautuessa.
Kurssi- ja majoitusmaksu maksetaan perille saavuttaessa.
(Mukana tulevalta perheenjäseneltä peritään normaali majoitushinta.)

Lisätietoja: Kalajoen opisto/ Sirpa Bergman
tai IHTS / Anja Meri anjariittam@gmail.com

Maalauskurssi kesäisessä Vuosaaressa 31.7.-4.8.2017.

Kurssi kokoontuu viitenä päivänä klo 10-14 opettaja Katariina Salmijärven johdolla.

[PRINTATTAVA ESITE TÄSTÄ]

Työskentelyä sekä ulkona että tarvittaessa sisätiloissa kerhotalo Sasekalla. Päivittäin vaihtuvat harjoitukset ja tehtävät sopivat sekä vasta-alkajille että jo pidempään maalanneille.
Työskentelemme sekä havaintoon pohjautuen että omia ideoita soveltaen kokeilevuutta ja leikkimielisyyttä unohtamatta. Kurssille mukaan oman valinnan mukaan öljy-, akryyli- tai akvarellivärit sekä piirustusvälineet (hiili, lyijykynä). Yksilöllistä opetusta kunkin tarpeiden mukaan, tarvittaessa väriopin ja materiaaliopin perusteita.

Kurssin hinta on 100€.
Kurssimaksu 15.7. mennessä
tilille FI08 1388 3000 3018 08, viite 12140.

Toteutuminen edellyttää vähintään 11 osallistujaa.

ILMOITTAUTUMINEN 15.7. mennessä.
anjariittam@gmail.com tai 050 595 7221